Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka krówkowe z czekoladą

Ciasteczka krówkowe z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10220

Dodano:

Odsłon: 6302

delikatne, kruche, aromatyczne ciastka z dominującym smakiem masy kajmakowej i czekolady.

Składniki

  • składniki na ok. 40 ciasteczek:
  • miękkie masło 20 dag
  • masa kajmakowa (u mnie krówkowa) 20 dag
  • cukier 10 dag
  • aromat waniliowy
  • mąka pszenna 35 dag
  • czekolada (u mnie mleczna i gorzka pół na pół) 15 dag
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Miękkie masło, masę krówkową, aromat waniliowy i cukier należy utrzeć na gładką masę. Dodać mąkę i utrzeć do połączenia składników. Wsypać pokrojoną na kawałki czekoladę i wymieszać (najlepiej ręką, ponieważ ciasto jest gęste). Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenie i spłaszczać. Ciastka piec ok. 13 - 15 min. w temp. 190 stopni do zrumienienia ciastek. Smacznego :-)

    Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń