Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie bułeczki fitness, ale ... Tata, będzie coś na deser? No będzie, będzie... Będzie znowu lodówkowy remanent, czyli recycling. Resztki kruchego ciasta z tarty, mielone orzechy i wyskrobane z dna słoika resztki miodu. Wszystko jest.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 355
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11145
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3839
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1325
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 355
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11145
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3839
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1325
Składniki
Kruche ciasto z lodówki rozwałkuj na cienki placek. Możesz wykroić okrągłe ciasteczka za pomocą szklanki, ale ja wykorzystałem formę na muffinki. Wylepiłem dno formy byle jak, w pośpiechu. Włożyłem do pieca (170 st. C) na 15 minut. W tym czasie w rondelku rozpuściłem dużą łyżkę miodu w dwóch łyżkach wody. Wsypałem do tego sporą garść mielonych orzechów, wymieszałem i gotowałem na małym ogniu ok. 15 minut - aż masa zrobiła się gęsta. Na podpieczone "muffinki" nałożyłem masę miodowo - orzechową i wstawiłem na powrót do pieca na ok. 25 minut. Po wyjęciu (sprawdziłem, czy masa stwardniała), odstaw do wystudzenia. Kochanie, zostało coś jeszcze?...