Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie bułeczki fitness, ale ... Tata, będzie coś na deser? No będzie, będzie... Będzie znowu lodówkowy remanent, czyli recycling. Resztki kruchego ciasta z tarty, mielone orzechy i wyskrobane z dna słoika resztki miodu. Wszystko jest.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 470
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 983
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 179
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2710
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 470
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 983
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 179
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2710
Składniki
Kruche ciasto z lodówki rozwałkuj na cienki placek. Możesz wykroić okrągłe ciasteczka za pomocą szklanki, ale ja wykorzystałem formę na muffinki. Wylepiłem dno formy byle jak, w pośpiechu. Włożyłem do pieca (170 st. C) na 15 minut. W tym czasie w rondelku rozpuściłem dużą łyżkę miodu w dwóch łyżkach wody. Wsypałem do tego sporą garść mielonych orzechów, wymieszałem i gotowałem na małym ogniu ok. 15 minut - aż masa zrobiła się gęsta. Na podpieczone "muffinki" nałożyłem masę miodowo - orzechową i wstawiłem na powrót do pieca na ok. 25 minut. Po wyjęciu (sprawdziłem, czy masa stwardniała), odstaw do wystudzenia. Kochanie, zostało coś jeszcze?...