Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, kruche, marchewkowe ciasteczka nadziane kwaskową marmoladą lub powidłami, polecam ;-)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać pokrojone w plasterki masło lub margarynę, startą na drobnych oczkach marchewkę i cukier puder, zagnieść elastyczne ciasto. Schłodzić w lodówce ok. 45 - 60 min. Na podsypanym solidnie mąką stole rozwałkować ciasto (u mnie dwie parte) na grubośc ok. 3-5mm. Wycinać kółka lub prostokaty. Na środek kółek lub na krótszy brzeg prostokątów wykładać powidła lub marmoladę i kółka zlepiać jak pierogi, natomiast prostokąty rolować.
Ciasteczka wykładac na blache wyłożoną papierem do pieczenia (mini roladki złączeniem w dół).
Piec w temp. 190 stopni ok. 25-30 min, do zrumienienia
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :-)