Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, kruche, marchewkowe ciasteczka nadziane kwaskową marmoladą lub powidłami, polecam ;-)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 164
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1886
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14668
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19718
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 164
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1886
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14668
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19718
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać pokrojone w plasterki masło lub margarynę, startą na drobnych oczkach marchewkę i cukier puder, zagnieść elastyczne ciasto. Schłodzić w lodówce ok. 45 - 60 min. Na podsypanym solidnie mąką stole rozwałkować ciasto (u mnie dwie parte) na grubośc ok. 3-5mm. Wycinać kółka lub prostokaty. Na środek kółek lub na krótszy brzeg prostokątów wykładać powidła lub marmoladę i kółka zlepiać jak pierogi, natomiast prostokąty rolować.
Ciasteczka wykładac na blache wyłożoną papierem do pieczenia (mini roladki złączeniem w dół).
Piec w temp. 190 stopni ok. 25-30 min, do zrumienienia
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :-)