Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe "co-nieco" na świąteczny, sylwestrowy lub karnawałowy stół. Ciasteczka są kruche i lekko kwaskowate. Warto się skusić i zrobić je. Z podanych proporcji wychodzi około 30 ciastek.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Z przesianej mąki, proszku do pieczenia, masła i startej na drobnych oczkach marchewki zarobić ciasto. Przy zarabianiu, gdyby było za rzadkie, podsypać na stolnicy mąką. Na godzinę w woreczku foliowym do lodówki.
Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm. Pokroić na kwadraty o boku 5-6 cm. Na każdy położyć cząstkę śliwki. Zrobić z każdego ciastka kopertę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka ułożyć od siebie w pewnych odstępach. Piec w nagrzanym piekarniku 25 minut w 180 st. C.
Po upieczeniu i wystudzeniu polać polewą z cukru pudru i soku z cytryny.