Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ciasteczka które można jeść na wiele sposobów:dzieci lubią moczyć w podgrzanym dżemie ja lubię w rozpuszczonym miodzie z cytryną a mąż polane czekoladą;każdy je jak lubi.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Utrzeć miękkie masło dodać cukier,sok i skórkę ,olejek cytrynowy,śmietanę.Mąkę wymieszać z proszkiem dodać do utartej masy maślanej i zagnieśc ciasto(ciasto jest dość lużne) :polowę ciasta wymieszać z łyżeczką kakao.Brać po kawałku ciasta zrobic małą kuleczkę po czym ją rozpłaszczyć i położyć na blachę wysmarowaną tłuszczem ponacinać nożem niegłębokie paseczki .Ciateczka piec ok. 15 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.