Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam was dzisiaj na pyszny deser w którym będzie królowała świeża mięta, prosto z ogródka. Przygotujemy miętowe ciasteczka.
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na ś...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na...
Odsłon: 270
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na ś...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na...
Odsłon: 270
Składniki
Do miski wrzucam pokrojone w kostkę, miękkie masło, dodaję cukier i ucieram. Tym razem pomagam sobie mikserem. Dodaję jajko i aromat waniliowy. Przez chwilę wszystko miksuję, aż składniki ładnie się ze sobą połączą.
Do drugiej miski przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaję ją stopniowo do reszty składników i mieszam – robię to drewnianą łyżką, ale można też wyrobić ciasto ręką. Na samym końcu dodaję posiekane listki mięty – pachną odurzająco! Jeszcze raz wszystko delikatnie mieszam.
Z ciasta formuję nieduże kulki, a następnie spłaszczam je i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w dosyć dużych odstępach, bo ciasteczka nam ładnie podrosną podczas pieczenia. Wkładam wszystko do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.
Gotowe, lekko przestudzone na kratce ciasteczka, dekoruję czekoladową polewą – czekolada doskonale komponuje się ze smakiem mięty. Do ciasta można również dodać pokruszoną czekoladę lub kakao – wtedy nasze ciasteczka wyjdą mega czekoladowe. Smacznego!!!
Przepisy Desery
Desery
Najlepsza babka cytrynowa na świecie
Desery
Ciasto z serem
Desery
Babka dyniowa z kremowym serkiem
Desery
Babka drożdżowa
Najlepsza babka cytrynowa na świecie
Przetestowaliśmy kilka, a nawet więcej, przepisów na babkę cytrynową, zanim z...
Odsłon: 222
Ciasto z serem
Moje dzisiejsze ciasto to ciasto czekoladowe z masą serową. Jest proste w wyk...
Odsłon: 184