Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z migdałowym nadzieniem są bardzo aromatyczne i kruche. Mogą być ozdobą świątecznego stołu.
Mąkę pszenną i migdałową wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Dodać cukier puder, cukier waniliowy, puree z dyni i jogurt.
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą, włożyć do lodówki na pół godziny.
W międzyczasie przygotować nadzienie.
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, ostudzić. Dodać kakao, pokruszone herbatniki, aromat, cukier puder i zmielone migdały, wymieszać.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm i dużą szklanką wyciąć krążki.
Na każdy krążek włożyć kulkę nadzienia wielkości orzecha włoskiego. Zebrać krawędzie ciasta i dokładnie zlepić na górze jak sakiewkę
Następnie ułożyć sklejeniem na desce, delikatnie spłaszczyć.
Ostrym nożem naciąć na 12-13 części nie przecinając do środka.
Każdy płatek skręcić o 90 stopni. Ciasteczka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować mlekiem wymieszanym z cukrem.
Środki kwiatków posypać cukrem perlistym. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni i piec na złoty kolor, około 15-17 minut.
Ciasto migdalowe to jedeno z najpopularniejszych ciast na Majorce. Migdaly z...
Odsłon: 9486
Ciasteczka te są idealne dla dzieci i dla dorosłych, do kawy, na deser lub po...
Odsłon: 1652
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 222
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 33
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 222
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 33
Składniki
Mąkę pszenną i migdałową wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Dodać cukier puder, cukier waniliowy, puree z dyni i jogurt.
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą, włożyć do lodówki na pół godziny.
W międzyczasie przygotować nadzienie. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, ostudzić. Dodać kakao, pokruszone herbatniki, aromat, cukier puder i zmielone migdały, wymieszać.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm i dużą szklanką wyciąć krążki. Na każdy krążek włożyć kulkę nadzienia wielkości orzecha włoskiego. Zebrać krawędzie ciasta i dokładnie zlepić na górze jak sakiewkę
Następnie ułożyć sklejeniem na desce, delikatnie spłaszczyć.
Ostrym nożem naciąć na 12-13 części nie przecinając do środka.
Każdy płatek skręcić o 90 stopni. Ciasteczka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować mlekiem wymieszanym z cukrem. Środki kwiatków posypać cukrem perlistym. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni i piec na złoty kolor, około 15-17 minut.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto trójkolorowe o trzech smakach
Desery
"Czarna dama" Super ciasto
Desery
Ciasto arbuz
Desery
Sernik z truskawkami i kruszonką
Ciasto trójkolorowe o trzech smakach
Moje ciasto to propozycja nie do odrzucenia. Smaczne o ciekawym wyglądzie i f...
Odsłon: 76
"Czarna dama" Super ciasto
Robi furorę na każdej imprezie. Proste i mocno czekoladowe.
Odsłon: 1024