Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z herbatką smakują wybornie.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Wykonanie nadzienia: Orzechy lekko potłuc, wymieszać z cukrem i aromatem do smaku. Wykonanie ciasteczek: Żółtka wymieszać z kwaśnym mlekiem, dodać sodę oczyszczoną oraz roztopione masło. Wyrobić starannie ciasto i odstawić w chłodne miejsce. Następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość 3 mm. Wycinać szklanką kółka, nakładać orzechowe nadzienie. Zlepiać jak pączki i układać w wcześnie przygotowanej foremce spojeniem do dołu. Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut, po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.