Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane z dodatkiem mąki kokosowej i musu z pieczonej dyni mają piękny kolor i są rewelacyjne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14168
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1640
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16169
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6509
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14168
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1640
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16169
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6509
Składniki
Mąki wymieszać z płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi.
Masło rozpuścić, ostudzić, dodać żółtko, miód, cukier trzcinowy, mus z dyni, amoniak, wymieszać.
Następnie połączyć z mąką, wsypać rodzynki i suszoną żurawinę.
Z przygotowanych składników wyrobić ciasto.
Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, spłaszczyć dnem szklanki.
Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor. Upieczone ostudzić na kratce, polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.