Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, zdrowe, niezbyt słodkie, chrupiące ciasteczka owsiane. zrobiłam dwie wersje - białe z rodzynkami i słonecznikiem oraz ciemne z kakao, czekoladą i i pikantnym akcentem - chili :-)
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 317
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 232
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 68
Polecam.
Odsłon: 6315
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 317
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 232
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 68
Polecam.
Odsłon: 6315
Składniki
Miekkie masło utrzeć z cukrem do puszystej masy. Dodać jajka i zmiksować do połączenia składników. Mąkę, sodę i sól przesiać, dodać do masy maślanej, zmiksować. Wsypać płatki owsiane, dokładnie wymieszać (zrobiłam to ręką). Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać rodzynki i słonecznik, wymieszać. Do drugiej części dodać kakao i chili, dokładnie wymieszać. Dodać czekoladę posiekaną w drobną kostkę, wymieszać. Z ciasta formowac kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 170 stopni 15-18 min. Smacznego :-)