Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka cytrynowe, które kuszą smakiem i wyglądem! Ciasto na ten smakołyk lepiej przygotować dzień wcześniej i schłodzić przez noc w lodówce. Taki zabieg sprawi, że w trakcie pieczenia ich wierzchnia warstwa pięknie popęka tworząc przy tym cudowną ozdobę naszego słodkiego wypieku.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 97
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2714
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2286
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 97
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2714
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2286
Składniki
Białą czekoladę łamiemy na kosteczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy na bok do przestudzenia.
Do miski wbijamy całe jajka, dodajemy cukier. Składniki ubijamy mikserem na puszystą masę.
Do masy jajecznej dodajemy miękkie masło, sok z cytryny i przestudzoną białą czekoladę. Całość miksujemy.
Do ubitej masy dodajemy przesianą mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia. Z podanych składników zagniatamy ciasto.
Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na całą noc do lodówki.
Na drugi dzień wyjmujemy ciasto z lodówki. Formujemy z niego mała kuleczki. Każą z nich obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Gotowe!