Do góry

Desery Przepis na:

ciasteczka razowe

ciasteczka razowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 317 Ocena: 2555

Dodano:

Odsłon: 703

Bardzo łatwe do zrobienia ciastka z razowej mąki, z dodatkiem orzechów włoskich

Składniki

  • mąka pszenna razowa - 120 g
  • mąka pszenna - 80 g
  • masło (w temperaturze pokojowej) - 100 g
  • mielone orzechy włoskie - 50 g
  • brązowy cukier - 75 g
  • soda oczyszczona - 1/4 łyżeczki
  • proszek do pieczenia - 1/4 łyżeczki
  • jajko - 1 szt
  • sól - szczypta
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
ciasteczka razowe

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko i miksować do połączenia składników.

  2. Do masy wsypać wszystkie suche składniki, dokładnie wymieszać mikserem.

  3. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować niewielkie kulki, układać na blasze, spłaszczyć widelcem.

  4. Ciastka piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Studzić na kartce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń