Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miekkie i chrupiące za sprawą sezamu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11305
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9851
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11305
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9851
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka miksujemy z połową cukru na kogel mogel. Białka ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem. Do piany z białek dodajemy stopniowo kogel mogel, mieszamy szpatułką. Następnie wsypujemy sezam i delikatnie łaczymy wszystko razem. Masę przełożyłam do rękawa cukierniczego i wyciskałam ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Nie jest to jednak konieczne, można łyzką wylewać masę. Nagrzewamy piekarnik do 160 *. Pieczemy z termoobiegiem przez 10 minut. Smacznego.