Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, delikatne, w swojej strukturze przypominają ciasto francuskie. polecam
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Wszystkie składniki oprocz bialka zagnieść i rozwałkować. Wykrawać ulubioną foremką dosyć grube ciasteczka, cienkie nie są tak dobre i nie rozwarstwiają sie podczas pieczenia tak ładnie. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, Każde ciastko posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec w temp. 175 stopni ok. 20 min, do lekkiego zrumienienia. Smacznego :-) Z podanych proporcji wychodzi ok. 30 ciastek