Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka twarogowe, bardzo szybkie w przygotowaniu, mała ilość składników.
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 288
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4733
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 515
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 288
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4733
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 515
Składniki
Wyjmuję wcześniej twaróg i masło z lodówki. Wszystkie składniki łączę i zagniatam ciasto. Jako Nadzienie użyłam kawałków jabłka, (nie są zbyt słodkie) dlatego można dodać cukru do jabłek. Blat podsypuję mąką (ciasto może być lekko klejące) i rozwałkowuje ciasto na kształt kwadrata. Dzielę na mniejsze kwadraty na każdym kawałku układam kawałek jabłka, sklejam w trojkąt i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smaruję jajkiem. Wstawiam do nagrzanego piekarnika 180stopni góra/dół i piekę do zarumienienia. (U mnie ok 20min). Ostudzone posypuję cukrem pudrem. Do ciastek można dodać dowolne ulubione nadzienie.