Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka twarogowe, bardzo szybkie w przygotowaniu, mała ilość składników.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7903
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1175
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13674
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7903
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1175
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13674
Składniki
Wyjmuję wcześniej twaróg i masło z lodówki. Wszystkie składniki łączę i zagniatam ciasto. Jako Nadzienie użyłam kawałków jabłka, (nie są zbyt słodkie) dlatego można dodać cukru do jabłek. Blat podsypuję mąką (ciasto może być lekko klejące) i rozwałkowuje ciasto na kształt kwadrata. Dzielę na mniejsze kwadraty na każdym kawałku układam kawałek jabłka, sklejam w trojkąt i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smaruję jajkiem. Wstawiam do nagrzanego piekarnika 180stopni góra/dół i piekę do zarumienienia. (U mnie ok 20min). Ostudzone posypuję cukrem pudrem. Do ciastek można dodać dowolne ulubione nadzienie.