Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka twarogowe, bardzo szybkie w przygotowaniu, mała ilość składników.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 199
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2382
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4455
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 199
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2382
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4455
Składniki
Wyjmuję wcześniej twaróg i masło z lodówki. Wszystkie składniki łączę i zagniatam ciasto. Jako Nadzienie użyłam kawałków jabłka, (nie są zbyt słodkie) dlatego można dodać cukru do jabłek. Blat podsypuję mąką (ciasto może być lekko klejące) i rozwałkowuje ciasto na kształt kwadrata. Dzielę na mniejsze kwadraty na każdym kawałku układam kawałek jabłka, sklejam w trojkąt i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smaruję jajkiem. Wstawiam do nagrzanego piekarnika 180stopni góra/dół i piekę do zarumienienia. (U mnie ok 20min). Ostudzone posypuję cukrem pudrem. Do ciastek można dodać dowolne ulubione nadzienie.