Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są proste smaczne szybko się robi i znikają w zawrotnym tempie :). Zapraszam po przepis :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1165
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1165
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
Składniki
Masło ser oraz mąkę wkładamy do miski i wyrabiamy z tych składników elastyczne ciasto.Jabłko myjemy i kroimy w kawałki. .Ciasto owijamy w folię i wkładamy na 1 godzinę do lodówki.Po upływie tego czasu ciasto wyjmujemy z lodówki i wykładamy na stolnicę i wałkujemy :). Potem wykrawamy szklanką kółka Na każdym kółku kładziemy po kawałku jabłka i ciasto zwijamy w rulonik.Zlepiamy brzegi. Ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok.35 min.Gdy ciasteczka przestygną posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!!!