Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z nadzieniem czekoladowym polecam.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4467
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12689
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4467
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12689
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i pokroić na prostokąt. Na każdy kawałek ciasta nałożyć porcję kremu czekoladowego , następnie złożyć na pół i zlepić ranty dociskając ząbkami widelca. Przygotowane ciastka położyć na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem i piec w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut lub do momentu, gdy się zarumienią. Po upieczeniu ciastka wystudzić. Czekoladową rozpuść w kąpieli wodnej. Upieczone i wystudzone ciasteczka polać dekoracyjnie czekoladą i pozostawić do zastygnięcia.