Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z nadzieniem czekoladowym polecam.
Przepis na pyszną, pożywną i niezwykle aromatyczną zupę grzybową z ziemniakam...
Odsłon: 94
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 844
Niedzielny obiad nie zawsze musi oznaczać ciężkostrawne mięso w sosie lub kot...
Odsłon: 566
Zapiekanka gospodyni proboszcza inspirowana jest tradycyjnym daniem serwowany...
Odsłon: 1897
Przepis na pyszną, pożywną i niezwykle aromatyczną zupę grzybową z ziemniakam...
Odsłon: 94
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 844
Niedzielny obiad nie zawsze musi oznaczać ciężkostrawne mięso w sosie lub kot...
Odsłon: 566
Zapiekanka gospodyni proboszcza inspirowana jest tradycyjnym daniem serwowany...
Odsłon: 1897
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i pokroić na prostokąt. Na każdy kawałek ciasta nałożyć porcję kremu czekoladowego , następnie złożyć na pół i zlepić ranty dociskając ząbkami widelca. Przygotowane ciastka położyć na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem i piec w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut lub do momentu, gdy się zarumienią. Po upieczeniu ciastka wystudzić. Czekoladową rozpuść w kąpieli wodnej. Upieczone i wystudzone ciasteczka polać dekoracyjnie czekoladą i pozostawić do zastygnięcia.