Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo łatwe ciasteczka w przygotowaniu. Bardzo chrupiące i idealne na podwieczorek. Bardzo polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 276
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2743
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1641
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14417
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 276
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2743
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 890
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1641
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14417
Składniki
Płatki prażymy na suchej i gorącej patelni, do lekko zrumienionych dodajemy cukier trzcinowy, miód i masło, mieszamy do połączenia się składników.
Patelnię zdejmujemy z ognia, do płatków wlewamy wodę i dodajemy czekoladę pokrojoną w drobną kostkę. Dokładnie mieszamy.
Przygotowaną masę kładziemy łyżką na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut. Studzimy w piekarniku.
Zimne ciasteczka zdejmujemy z papieru i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Z przepisu wyszło mi 2 blaszki ciasteczek. Szklanka do odmierzania płatków o pojemności 250 ml. Należy uważać , żeby nie przypalić ciastek, bo będą gorzkie.