Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo łatwe ciasteczka w przygotowaniu. Bardzo chrupiące i idealne na podwieczorek. Bardzo polecam.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8684
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327970
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8684
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327970
Składniki
Płatki prażymy na suchej i gorącej patelni, do lekko zrumienionych dodajemy cukier trzcinowy, miód i masło, mieszamy do połączenia się składników.
Patelnię zdejmujemy z ognia, do płatków wlewamy wodę i dodajemy czekoladę pokrojoną w drobną kostkę. Dokładnie mieszamy.
Przygotowaną masę kładziemy łyżką na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut. Studzimy w piekarniku.
Zimne ciasteczka zdejmujemy z papieru i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Z przepisu wyszło mi 2 blaszki ciasteczek. Szklanka do odmierzania płatków o pojemności 250 ml. Należy uważać , żeby nie przypalić ciastek, bo będą gorzkie.