Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kokosowe z żurawiną i orzeszkami są przepyszne.
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 145
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 879
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 429
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 145
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 879
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 429
Składniki
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać z masłem i wiórkami kokosowymi. Dodać mak, orzechy, żurawinę, sok z cytryny i śmietanę.
Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odłożyć na 15-20 minut. Następnie rozwałkować i foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować białkiem wymieszanym z mlekiem. Po wierzchu posypać ziarnami słonecznika i cukrem perlistym. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
Przepisy Desery
Desery
Sernik pistacjowy
Desery
Babka piaskowa siostry Anastazji
Desery
Sernik ,,ZEBRA,,
Desery
Babka z zsiadłego mleka
Sernik pistacjowy
Znudziły Wam się tradycyjne serniki? Skorzystajcie z tego przepisu! Dodatek p...
Odsłon: 3
Babka piaskowa siostry Anastazji
Puszysta babka piaskowa, którą przygotujecie migusiem wykorzystując zaledwie...
Odsłon: 10