Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kokosowe z żurawiną i orzeszkami są przepyszne.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1308
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24884
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1308
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24884
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 92
Składniki
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać z masłem i wiórkami kokosowymi. Dodać mak, orzechy, żurawinę, sok z cytryny i śmietanę.
Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odłożyć na 15-20 minut. Następnie rozwałkować i foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować białkiem wymieszanym z mlekiem. Po wierzchu posypać ziarnami słonecznika i cukrem perlistym. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.