Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5567
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 308
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13393
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2664
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5567
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 308
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13393
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2664
Składniki
Jajka z cukrem, olejem i 4 łyżkami mąki mieszamy. Odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy łyżką. Moczymy ręce w wodzie i robimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Przekładamy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy ok 20 minut w 180 st. C. Ciastka mają być białe. Gdy trochę przestygną za pomocą łyżeczki wydrążamy środki na nadzienie (od płaskiej strony) Nadzienie: Krem czekoladowy mieszamy z okruszkami ciastek, ciasteczka nadziewamy i ze sobą sklejamy Dekoracja: Każde sklejone ciasteczko moczymy w soku z buraka i marchewki oraz obtaczamy w cukrze. Odkładamy w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Smacznego :)
Ciastka możemy przełożyć dowolnym kremem lub twardą marmoladą.