Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka brzoskwinki

Ciastka brzoskwinki

Autor:

Przepisów i artykułów: 92 Ocena: 1116

Dodano:

Odsłon: 2563

Cudownie wyglądają :)

Składniki

  • 0,5 kg mąki + 4 łyżki
  • 15 dag cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 całe jajka
  • 25 dag oleju
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • Nadzienie:
  • 30 dag kremu czekoladowego typu Nutella
  • okruszki ciastek
  • Dekoracja:
  • sok z buraka i porzeczek
  • sok marchewkowy typu Kubuś
  • cukier kryształ
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka z cukrem, olejem i 4 łyżkami mąki mieszamy. Odstawiamy na 1 godzinę.
    Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy łyżką. Moczymy ręce w wodzie i robimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Przekładamy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy ok 20 minut w 180 st. C. Ciastka mają być białe.
    Gdy trochę przestygną za pomocą łyżeczki wydrążamy środki na nadzienie (od płaskiej strony)
    Nadzienie:
    Krem czekoladowy mieszamy z okruszkami ciastek, ciasteczka nadziewamy i ze sobą sklejamy

    Dekoracja:
    Każde sklejone ciasteczko moczymy w soku z buraka i marchewki oraz obtaczamy w cukrze. Odkładamy w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Smacznego :)

  2. Ciastka możemy przełożyć dowolnym kremem lub twardą marmoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń