Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciastka całuski"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Z mąki, masła i śmietany zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na grubość pół centymetra i kieliszkiem wykrawaj kółka. Mak wymieszaj z cukrem. Kółeczka z ciasta smaruj z jednej strony jajkiem, a następnie maczaj w maku i cukrze.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i układaj ciastka po stronie bez maku i cukru. Piecz 25 minut w temperaturze 180°C. Po wystudzeniu nakładaj na jedno ciasto po gładkiej stronie pół łyżeczki marmolady i zlepiaj z drugim ciastkiem też gładką stroną.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Katarzyna Jędrzejewska mieszka w Krośniewicach</strong>Źródło: Dobry Tydzień