Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe delicje niczym nie odstające od tych ze sklepu.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 937
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 532
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 937
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 532
Składniki
Galaretkę o dowolnym smaku rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wylewamy ją na płaskie talerze i wstawiamy do lodówki, aby zastygłą.
Biszkopty rozkładamy na blacie (płaską stroną ciastka do góry). Kieliszkiem wycinamy z galaretki kółka i układamy je na biszkoptach.
Polewę rozgrzewamy w ciepłej wodzie i polewamy nią wszystkie ciastka. Całość wstawiamy do lodówki na około 30 minut.