Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można nabrać nie jedną osobę, ciasteczka wyglądają jak prawdziwe pieczarki. Są nie dość że pyszne to rozpływają się w ustach.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6349
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6349
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Zmiksować, miękkie masło z cukrem i jajkiem. Przesiać tam mąki z sodą i dodać parę kropli olejku. Zmiksować na niższych obrotach miksera. Zagnieść i podzielić na 4 części. Zrobić wałek i pokroić na pół, potem każdy znowu, na pół itd. Powinno być 16 kawałeczków.Razem wyjdzie 64.
Z każdego kawałeczka zrobić kulkę. Układać na blaszce z papierem do pieczenia, albo wysmarowanej. Przygotować małą plastikową butelkę, albo zakrętkę z dekoratora do tortów. Maczać w suchym kakao i robić wgniecenia w ciastkach, imitując trzon i kapelusz pieczarki.
Piec ok. 15 min. w 175 *.
Świetnie nadają się na "Prima Aprilis". Można zaskoczyć nie tylko dzieci.