Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można nabrać nie jedną osobę, ciasteczka wyglądają jak prawdziwe pieczarki. Są nie dość że pyszne to rozpływają się w ustach.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30961
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3656
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4884
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30961
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3656
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4884
Składniki
Zmiksować, miękkie masło z cukrem i jajkiem. Przesiać tam mąki z sodą i dodać parę kropli olejku. Zmiksować na niższych obrotach miksera. Zagnieść i podzielić na 4 części. Zrobić wałek i pokroić na pół, potem każdy znowu, na pół itd. Powinno być 16 kawałeczków.Razem wyjdzie 64.
Z każdego kawałeczka zrobić kulkę. Układać na blaszce z papierem do pieczenia, albo wysmarowanej. Przygotować małą plastikową butelkę, albo zakrętkę z dekoratora do tortów. Maczać w suchym kakao i robić wgniecenia w ciastkach, imitując trzon i kapelusz pieczarki.
Piec ok. 15 min. w 175 *.
Świetnie nadają się na "Prima Aprilis". Można zaskoczyć nie tylko dzieci.