Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka orzechowe ule"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10513
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
To jedne z nielicznych ciastek, które uwielbia moja rodzina. Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Orzechy zmiel. Dodaj cukier puder i białka, dokładnie utrzyj. Masą napełnij foremki (np. w kształcie uli), w środku zrób dziurkę na nadzienie.
Nadzienie: masło utrzyj z żółtkami i cukrem pudrem. Wlej spirytus, wymieszaj. Napełnij orzechowe skorupki. Przykryj kawałkiem wafla. Schłodź.
Takie ule możemy przygotować także z orzechów laskowych, nerkowców czy pistacji.
Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie