Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka podwójnie owsiane

Ciastka podwójnie owsiane

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 286

Dodano:

Odsłon: 16924

Ciastka te mogą być z pewnością dobra alternatywą dla klasycznych słodyczy! Są łatwe i szybkie do przygotowania, a w dodatku bardzo smaczne:)

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać składniki suche: mąkę owsianą (jeśli nie macie gotowej mąki owsianej, możecie zmielić płatki owsiane w młynku), płatki owsiane, otręby gryczane, sodę oczyszczoną, cukier, kardamon, orzechy i migdały posiekane na mniejsze kawałki, pestki słonecznika oraz daktyle pokrojone na małe kawałki. Całość dokładnie wymieszać. Następnie do masy wlać roztopiony, ale ostudzony olej kokosowy i 3 łyżki jogurtu. Całość dokładnie ze sobą wymieszać i połączyć w jednolitą masę, trochę lepką i bardzo gęstą.

    Z masy formować małe kuleczki, rozpłaszczać na dłoni na cienkie placuszki i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

    Tak przygotowane ciastka piec w temp. 170 stopni C przez ok. 18 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń