Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z dodatkiem masła orzechowego i mlecznej czekolady to idealna słodka przekąska dla małych i dużych. Ciastka przygotowuje się bardzo szybko. W parę chwil mamy przepyszne ciastka do szklanki mleka.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5919
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1025
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 450
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5919
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1025
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 450
Składniki
Do miski wrzucamy masło, masło orzechowe, wsypujemy cukier, proszek do pieczenia, mąkę oraz wbijamy jajko. Całość zagniatamy, robimy to dość szybko i tylko do połączenia. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę mleczną czekoladę z kawałkami orzechów i ponownie zagniatamy. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy 25-30 minut w 190 stopniach góra dół na złoty ładny kolor. Upieczone ciasteczka wyjmujemy z piekarnika i chwilę czekamy aby delikatnie stwardniały. Gorące są bardzo miękkie. Gotowe, ciasteczka można zajadać ;)