Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo stary przepis z mojego zeszytu. Ciasteczka bez wałkowania i wykrawania. Ciasteczka kruche i bardzo pyszne.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25892
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3101
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25892
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3101
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Składniki
Masło, cukier i jaja zmiksować. Przesiać mąki z proszkiem, dodać olejek i zmiksować na niskich obrotach. Potem zagnieść.
Podzielić na 8 części.
Każdą część jeszcze podzielić na 8 kulek.
Zrobić kulki, lekko spłaszczać i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, albo posmarowanej. Widelcem przygnieść, robiąc wzorek w paski, albo kratkę.
Najszybszym sposobem, jest przygnieść czystym tłuczkiem do mięsa.
Piec w 175* ok. 13-15 min. Po upieczeniu zsunąć na inną blaszkę.
Jak ktoś chce , może udekorować lukrem czy polewą czekoladową.