Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo stary przepis z mojego zeszytu. Ciasteczka bez wałkowania i wykrawania. Ciasteczka kruche i bardzo pyszne.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Masło, cukier i jaja zmiksować. Przesiać mąki z proszkiem, dodać olejek i zmiksować na niskich obrotach. Potem zagnieść.
Podzielić na 8 części.
Każdą część jeszcze podzielić na 8 kulek.
Zrobić kulki, lekko spłaszczać i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, albo posmarowanej. Widelcem przygnieść, robiąc wzorek w paski, albo kratkę.
Najszybszym sposobem, jest przygnieść czystym tłuczkiem do mięsa.
Piec w 175* ok. 13-15 min. Po upieczeniu zsunąć na inną blaszkę.
Jak ktoś chce , może udekorować lukrem czy polewą czekoladową.