Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciastka zbożowe z żurawiną"
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 692
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 94
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 692
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 94
Składniki
Masło włóż do rondla, wlej 150 ml wody, mieszając, rozpuść. Płatki owsiane posiekaj, dodaj sodę, szczyptę soli i żurawinę. Wlej masło, dodaj białko. Zagnieć.
Masę rozwałkuj na ok. 4 mm, jeśli potrzeba, podsypując płatkami. Wykrój ciastka (dowolną foremką).
Ciastka ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Piecz ok. 20 minut w 180°C. W połowie odwróć na drugą stronę.
Czas przygotowania: 45 min
Ilość porcji: 6
Cena za porcję: 0,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie