Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1358
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1358
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Budynie wymieszać z cukrem i połową szklanki mleka. Resztę mleka zagotować, wlać budyń i gotować ciągle mieszając aż zgęstnieje. Ostudzić. Masło zmiksować z budyniem na gładką masę. Śmietanę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na sztywno.
Blachę wyłożyć papierem. Na spód ułożyć warstwę herbatników, na herbatniki masę kajmakowa. (Puszkę można włożyć do gorącej wody, wtedy masa lepiej będzie się rozsamarowywala) Na masę drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć masę budyniową. Na budyń trzecią warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć bita śmietanę. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą. Ciasto schłodzić. Najlepiej smakuje na drugi dzień.