Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4328
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417179
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4328
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417179
Składniki
Budynie wymieszać z cukrem i połową szklanki mleka. Resztę mleka zagotować, wlać budyń i gotować ciągle mieszając aż zgęstnieje. Ostudzić. Masło zmiksować z budyniem na gładką masę. Śmietanę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na sztywno.
Blachę wyłożyć papierem. Na spód ułożyć warstwę herbatników, na herbatniki masę kajmakowa. (Puszkę można włożyć do gorącej wody, wtedy masa lepiej będzie się rozsamarowywala) Na masę drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć masę budyniową. Na budyń trzecią warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć bita śmietanę. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą. Ciasto schłodzić. Najlepiej smakuje na drugi dzień.