Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne urozmaicone ciasto
Biszkopt:
białka ubijamy na sztywno , dodajemy do nich cukier i chwile ubijamy. Następnie dodajemy żółtka i ubijamy aby dobrze napowietrzyć biszkopt. Dodajemy stopniowo olej, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy trzepaczką bądź na najniższych obrotach miksera.
Ciasto dzielimy na 3 części.
Do jednej części dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej mak, a do trzeciej kakao.
Nakładamy ciasto na blachę (25cm x 35cm) wyłożoną papierem.
Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto przekrawamy na dwie części.
Najlepiej upiec biszkopt dzień wcześniej, co ułatwi krojenie.
Krem karpatkowy przyrządzamy wg przepisu.
Pierwszą część ciasta smarujemy dżemem porzeczkowym, następnie kładziemy połowę przygotowanego kremu, przykrywamy drugą częścią ciasta, które również smarujemy dżemem i nakładamy pozostały krem.
Na wierchu można posypać startą czekoladą.
Kiedy zostaje nam mnóstwo białek, nie koniecznie trzeba robić bezy :)
Odsłon: 8918
Cukrzyca to poważna choroba. Diabetycy muszą dbać o swój jadłospis.
Odsłon: 67903
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 48
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 238
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 24
Bardzo szybkie ciasteczka, które przygotujecie bez tłuszczu i bez nabiału! Na...
Odsłon: 77
Danie proste, smaczne i pożywne. Polecam kurczaka w warzywach, podanego z ugo...
Odsłon: 48
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 238
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 24
Bardzo szybkie ciasteczka, które przygotujecie bez tłuszczu i bez nabiału! Na...
Odsłon: 77
Składniki
Biszkopt: białka ubijamy na sztywno , dodajemy do nich cukier i chwile ubijamy. Następnie dodajemy żółtka i ubijamy aby dobrze napowietrzyć biszkopt. Dodajemy stopniowo olej, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy trzepaczką bądź na najniższych obrotach miksera. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej części dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej mak, a do trzeciej kakao. Nakładamy ciasto na blachę (25cm x 35cm) wyłożoną papierem. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto przekrawamy na dwie części. Najlepiej upiec biszkopt dzień wcześniej, co ułatwi krojenie. Krem karpatkowy przyrządzamy wg przepisu. Pierwszą część ciasta smarujemy dżemem porzeczkowym, następnie kładziemy połowę przygotowanego kremu, przykrywamy drugą częścią ciasta, które również smarujemy dżemem i nakładamy pozostały krem. Na wierchu można posypać startą czekoladą.
Przepisy Desery
Desery
Torcik dla synowej
Desery
Przepis na ciasteczka bez masła, bez tłuszczu. Bardzo szybkie!
Desery
Lody solony karmel według Ewy Wachowicz
Desery
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia
Torcik dla synowej
Torcik który dzisiaj przedstawiam , zrobiłam dla mojej synowej na jej kolejne...
Odsłon: 50
Przepis na ciasteczka bez masła, bez tłuszczu. Bardzo szybkie!
Bardzo szybkie ciasteczka, które przygotujecie bez tłuszczu i bez nabiału! Na...
Odsłon: 77