Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najprostszych i najszybszych w przygotowaniu ciast. Całość wraz z pieczeniem zajmuje około 20 minut! Ciasto 4 łyżki jest idealne, gdy pojawią się niespodziewani goście lub po prostu gdy masz ochotę na coś słodkiego.
Tortownica o średnicy 18 cm
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
Jajka wbij do głębokiej miski i zacznij ubijać za pomocą miksera na puszystą masę. Pod sam koniec wsyp cukier i jeszcze przez chwilę ubijaj.
Do jajecznej masy dodaj przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszaj.
Tortownicę odrobinę natłuść za pomocą masła lub oleju, wlej ciasto i piecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 12-15 minut.