Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco zmodyfikowany przepis siostry Anastazji na przepyszne ciasto Afrodyta. Biszkopt przygotowaliśmy z 8 jaj i zrezygnowaliśmy z podprażania kokosu. Całość wyszła fenomenalnie.
Tortownica o średnicy 28 cm
Biszkopt. Obydwie mąki wraz z proszkiem do pieczenia przesiej do miski.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Gdy zaczną gęstnieć wysp cukier. Pod sam koniec dodaj żółtka i wymieszaj za pomocą sylikonowej łopatki.
Połącz mąkę z ubitą pianą i przelej do wyłożonej papierem tortownicy.
Biszkopt piecz przez 40 minut w 170 stopniach C.
Masa serowa. Ser dokładnie utrzyj z cukrem. Galaretki rozpuść w 2 szklankach wrzącej wody i daj im przestygnąć. Gdy będą chłodne, połowę wlej do sera i wymieszaj.
Śmietankę ubij na sztywną pianę wraz z cukrem, pod sam koniec wlej drugą część galaretek i miksuj jeszcze przez minutę. Połącz wraz z serem.
Biszkopt podziel na trzy części, dwie o takiej samej grubości, trzecia (spód) nieco cieńsza.
Spód biszkoptu posmaruj marmoladą (1/4 zostaw na górną część). Następnie wyłóż masę serową. Połóż drugą cześć biszkoptu, posmaruj masą serową i przyłóż ostatnią warstwą ciasta. Jej wierzch posmaruj marmoladą i znowu masą serową. Posyp wiórkami koksowymi.
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 30
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10444
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 346
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 110
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 30
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10444
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 346
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 110
Składniki
Biszkopt. Obydwie mąki wraz z proszkiem do pieczenia przesiej do miski. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę. Gdy zaczną gęstnieć wysp cukier. Pod sam koniec dodaj żółtka i wymieszaj za pomocą sylikonowej łopatki.
Połącz mąkę z ubitą pianą i przelej do wyłożonej papierem tortownicy. Biszkopt piecz przez 40 minut w 170 stopniach C.
Masa serowa. Ser dokładnie utrzyj z cukrem. Galaretki rozpuść w 2 szklankach wrzącej wody i daj im przestygnąć. Gdy będą chłodne, połowę wlej do sera i wymieszaj.
Śmietankę ubij na sztywną pianę wraz z cukrem, pod sam koniec wlej drugą część galaretek i miksuj jeszcze przez minutę. Połącz wraz z serem.
Biszkopt podziel na trzy części, dwie o takiej samej grubości, trzecia (spód) nieco cieńsza.
Spód biszkoptu posmaruj marmoladą (1/4 zostaw na górną część). Następnie wyłóż masę serową. Połóż drugą cześć biszkoptu, posmaruj masą serową i przyłóż ostatnią warstwą ciasta. Jej wierzch posmaruj marmoladą i znowu masą serową. Posyp wiórkami koksowymi.
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 108
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 41