Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Temperatura piekarnika: 160-180 stopni C Czas pieczenia: 1h
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 59
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 33
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 61
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 352
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2571
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 59
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 33
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 61
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 352
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2571
Składniki
Ciasto 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 Kasia 6 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa 4 śmietany po 400 ml 18% lub 3 po 500 ml 2 budynie śmietankowe 5 białek 1,5 szklanki cukru Olejek wg gustu
Jak zrobić Składniki na ciasto połączyć, zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części: większą i mniejszą. Większa wylepić formę a mniejszą zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki. Masa: śmietanę ubić mikserem, wsypać budynie i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli, stopniowo dodawać cukier. Wymieszać ze śmietaną. Masę wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć na tarce ciasto z zamrażarki.