Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cechą charakterystyczną tego ciasta jest brak cukru. Mimo to jest słodkie. Ta słodycz zawarta jest w bananach i marchewce, no i oczywiście częściowo w lukrze.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Banany obrać i zmiksować blenderem. Mąkę, proszek do pieczenia i sodę przesiać do miski. Dodać banany, marchewkę, olej i jajka. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Robiłam tą czynność łyżką.
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 35-40 minut. Sprawdzać patyczkiem. Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem z cukru pudru utartego z sokiem z cytryny.