Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia a'la Twix łączy w sobie warstwę kajmakową, budyniową przełożoną herbatnikami. Całość udekorowana jest warstwą z bitej śmietany i kakao. Moim zdaniem to ciasto nadaję się zarówno na piknik, jak i rodzinne spotkanie w letnie popołudnie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Masa budyniowa: 300 ml mleka gotujemy wraz z cukrem i masłem. W pozostałym mleku rozpuszczamy żółtka, budyń i mąkę. Masę dodajemy do gotującego się mleka. Gotujemy gęsty budyń. Studzimy. Na kwadratowej blaszce układamy warstwę herbatników. Na herbatnikach układamy masę kajmakową. Na masie kajmakowej układamy ponownie warstwę herbatników. Na herbatnikach układamy masę budyniową. Na masie budyniowej układamy ostatnią warstwę herbatników. Studzimy. Masa śmietanowa: Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier i śmeitanfix. Miksujemy. Masę śmietanową układamy na warstwie herbatników. Posypujemy kakałem. Ciasto chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.