Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z masą kokosową truskawkami i galaretką to lekkie, z sezonowymi owocami ciasto do niedzielnej kawki.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9999
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2627
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1750
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 663
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3866
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9999
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2627
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1750
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 663
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3866
Składniki
Wykonanie ciasta zaczynamy od zrobienia i upieczenia biszkoptu. Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier ubijając na sztywną pianę. Pianę ubijamy na szybkich obrotach, gdy dodajemy cukier zmniejszamy delikatnie obroty. Ubijamy pianę aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy żółtka i mieszamy mikserem na najwolniejszych obrotach. Mąki mieszamy wraz z proszkiem do pieczenia i szpatułką delikatnie mieszamy z pianą połączoną z żółtkami. Blaszkę 30×20 wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto, pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Studzimy, przecinamy na pół. Galaretkę rozpuszczamy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Odstawiamy do wystudzenia. Galaretka powinna lekko stężeć. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy dokładnie aby nie było grudek. Następnie ddoajemy mleko i mieszamy. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Gęste mleko kokosowe przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy ksylitol i miksujemy na puszysty krem. Następnie dodajemy żetatynę i dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na dwie części. Jedną część masy wykładamy na biszkopt, przykrywamy drugą częścią ciasta. Na ciasto wykładamy resztę masy. Na masę kokosową wykładamy truskawki i zalewamy teżejącą się truskawkową galaretką. Ciasto chłodzimy w lodówce.