Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
            Ciasto biszkoptowe z masą kokosową truskawkami i galaretką to lekkie, z sezonowymi owocami ciasto do niedzielnej kawki.
 
         
         
        To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 935
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1896
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6461
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 935
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1896
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6461
 
         
         
                Składniki
Wykonanie ciasta zaczynamy od zrobienia i upieczenia biszkoptu. Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier ubijając na sztywną pianę. Pianę ubijamy na szybkich obrotach, gdy dodajemy cukier zmniejszamy delikatnie obroty. Ubijamy pianę aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy żółtka i mieszamy mikserem na najwolniejszych obrotach. Mąki mieszamy wraz z proszkiem do pieczenia i szpatułką delikatnie mieszamy z pianą połączoną z żółtkami. Blaszkę 30×20 wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto, pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Studzimy, przecinamy na pół. Galaretkę rozpuszczamy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Odstawiamy do wystudzenia. Galaretka powinna lekko stężeć. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy dokładnie aby nie było grudek. Następnie ddoajemy mleko i mieszamy. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Gęste mleko kokosowe przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy ksylitol i miksujemy na puszysty krem. Następnie dodajemy żetatynę i dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na dwie części. Jedną część masy wykładamy na biszkopt, przykrywamy drugą częścią ciasta. Na ciasto wykładamy resztę masy. Na masę kokosową wykładamy truskawki i zalewamy teżejącą się truskawkową galaretką. Ciasto chłodzimy w lodówce.