Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z masą kokosową truskawkami i galaretką to lekkie, z sezonowymi owocami ciasto do niedzielnej kawki.
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 56
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1473
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 102
Zupa meksykańska to bardzo szerokie pojęcie, pod którym kryje się najczęściej...
Odsłon: 1125
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 56
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1473
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 102
Zupa meksykańska to bardzo szerokie pojęcie, pod którym kryje się najczęściej...
Odsłon: 1125
Składniki
Wykonanie ciasta zaczynamy od zrobienia i upieczenia biszkoptu. Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier ubijając na sztywną pianę. Pianę ubijamy na szybkich obrotach, gdy dodajemy cukier zmniejszamy delikatnie obroty. Ubijamy pianę aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy żółtka i mieszamy mikserem na najwolniejszych obrotach. Mąki mieszamy wraz z proszkiem do pieczenia i szpatułką delikatnie mieszamy z pianą połączoną z żółtkami. Blaszkę 30×20 wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto, pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Studzimy, przecinamy na pół. Galaretkę rozpuszczamy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Odstawiamy do wystudzenia. Galaretka powinna lekko stężeć. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy dokładnie aby nie było grudek. Następnie ddoajemy mleko i mieszamy. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Gęste mleko kokosowe przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy ksylitol i miksujemy na puszysty krem. Następnie dodajemy żetatynę i dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na dwie części. Jedną część masy wykładamy na biszkopt, przykrywamy drugą częścią ciasta. Na ciasto wykładamy resztę masy. Na masę kokosową wykładamy truskawki i zalewamy teżejącą się truskawkową galaretką. Ciasto chłodzimy w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
Bułki drożdżowe z truskawkami
Desery
Kopiec kreta z truskawkami
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Zebra
Bułki drożdżowe z truskawkami
Ponieważ wreszcie pojawiły się pierwsze krajowe owoce, czas upiec bułki drożd...
Odsłon: 995
Kopiec kreta z truskawkami
Kopiec kreta z truskawkami, to pyszne i proste ciasto na różne okazje, jak i...
Odsłon: 76