Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto bounty"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 73
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3317
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1160
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 97
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 121
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 73
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3317
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1160
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 97
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 121
Składniki
Białka ubijam na sztywną pianę. Ubijając, dodaję cukier, po jednym żółtku, mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao.
Tortownicę (śr. 26 cm) wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto i piekę w temp. 170oC 30 min. Studzę. Kroję na pół.
Zagotowuję 2 i 1/2 szkl. mleka z cukrem. Wsypuję wiórki kokosowe, gotuję na średnim ogniu ok. 20 min. Dodaję masło. Resztę mleka mieszam z budyniem i dodaję do gotującej się masy kokosowej. Mieszam, studzę.
Masę wykładam na blat ciasta, przykrywam drugim blatem. Polewam roztopioną czekoladą. Dekoruję chipsami kokosowymi.
80 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 1,10 zł • Przepis na 16 porcji.Źródło: Kobieta i życie