Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne dla amatorów kokosowych smaków. Jest proste i szybkie w przygotowaniu.
Forma 25x25 cm
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1000
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2347
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1292
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1000
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2347
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1292
Składniki
Spód. Za pomocą malaksera pokrusz herbatniki. Masło rozpuść w garnuszku, gdy będzie gotowe wymieszaj z herbatnikami. Dno foremki wyłóż papierem do pieczenia, przełóż masę herbatnikową i wygładź.
Masa kokosowa Do garnka wlej śmietankę i podgrzej, ale nie doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj olej kokosowy i całość dokładnie wymieszaj. Gdy składniki się połączą wrzuć pokruszoną czekoladę i zdejmij z ognia. Cały czas mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Pod sam koniec dodaj wiórki kokosowe i odstaw na parę minut. Po tym czasie wyłóż masę na herbatnikowy spód, poczekaj aż ostygnie i włóż do lodówki.
Polewa. Rozpuść olej kokosowy dodaj kakao i syrop klonowy, cały czas mieszaj do połączenia się składników. Gdy masa będzie gładka polej nią niedbale wierzch ciasta.