Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta powstało wiele ciast, każde doskonałe w swoim rodzaju. Jedno z nich to Bounty. Polecam
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 153
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 153
Składniki
Pieczemy ciemny biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na sztywno. Pod koniec dodajemy stopniowo cukier i miksujemy na sztywną bezę. Następnie dodajemy żółtka i mieszamy. Pod koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Pieczemy 180 stopni ok. 40 min. Upieczony biszkopt studzimy Robimy masę kokosową. 2 ½ szklanki mleka zagotowujemy z cukrami. Wsypujemy kokos, mieszamy i gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodajemy masło i rozpuszczamy, mieszając. Budyń rozrabiamy w ½ szklanki mleka i wlewamy do masy kokosowej. Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Na biszkopt wykładamy masę kokosową polewamy rozpuszczoną czekoladą.
Przepisy Desery
Desery
Sernik pistacjowy
Desery
Babka piaskowa siostry Anastazji
Desery
Sernik ,,ZEBRA,,
Desery
Babka z zsiadłego mleka
Sernik pistacjowy
Znudziły Wam się tradycyjne serniki? Skorzystajcie z tego przepisu! Dodatek p...
Odsłon: 270
Babka piaskowa siostry Anastazji
Puszysta babka piaskowa, którą przygotujecie migusiem wykorzystując zaledwie...
Odsłon: 42