Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto budyniowo-rumowe na herbatnikach.

Ciasto budyniowo-rumowe na herbatnikach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 798 Ocena: 15294

Dodano:

Odsłon: 6657

Aromatyczna delicja,rozpływa się w ustach.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • budyń o smaku czekoladowym 2 op.
  • mleko 800ml
  • śmietanka 30% 200ml
  • śmietan-fix 2 op.
  • herbatniki maślane lub szkolne około 500gr
  • rum 70-80ml
  • kokos do posypania
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotować foremkę najlepiej wąską,wyścielić folią aluminiową.

    Wcześniej ugotować budynie w mniejszej ilości mleka,wystudzić.

    Śmietankę ubić na sztywno ,dodać śmietan-fixy.Do śmietanki stopniowo dodawać zimny budyń i miksować na wolnych obrotach.

    Herbatniki zamaczać w rumie położyć warstwę kremu i układać pionowo we foremce dociskając każdy herbatnik do siebie , do wyczerpania produktów.
    Posypać po wierzchu kokosem i dać do lodówki na kilka godz.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń