Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Składniki
jajka i cukier ubić,dodać resztę składników i jeszcze chwilę miksować.
ciasto wylać na blaszkę( o wym.24/36 cm) wyłożoną pergaminem.Piec w temp.200 stopni
Po upieczeniu polać polewą czekoladową lub orzechową.Ja polałam polewą orzechową :25 dag orzechów pokroić w większe kawałki,1/2 kostki masła roztopić,dodać 1/2 szklanki cukru i orzechy,chwilę razem przesmażyć i dodać 1 puszkę mleka skondensowanego niesłodzonego i gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje (około 20 minut ).Ciepłą polewą posmarować ciasto