Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche z masą budyniową i kruszonką kokosową. Ciasto pyszne o smaku cytrynowym.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
ciasto- Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać sok i zmiksować.Rozsmarować na blaszkę 30 x 40 cm. wyłożoną papierem do pieczenia.
masa budyniowa-Na mleku ugotować budyń z cukrem. Lekko przestudzić, dodać rozkłócone jajka, sok i wylać na surowy placek. Śliwki pokroić na ćwiartki i ułożyć na budyniu. kruszonka-Wszystkie składniki rozkruszyć w palcach i rozsypać na cieście.
Piec ok.70 min. w 175 *C. lukier-Cukier puder przesiać. Dodać sok i tyle gorącej wody, żeby lukier był lejący. Polać zimne ciasto w esy-floresy.