Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo zbierałam się do cytrynowca. Bardzo chciałam znaleźć takie które zaspokoi moje wysokie oczekiwania. I tak, w końcu się udało i z czystym sumieniem mogę teraz i Wam je polecić. Jest lekkie, puszyste i takie aromatyczne. W sam raz na nadchodzące lato!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10702
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9143
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem aż uzyskamy kremową konsystencję. Dalej miksując stopniowo dodajemy mąkę, olej, proszek do pieczenia, sok, skórkę cytrynową ( koniecznie sparzcie cytrynę przed starciem!) i aromat.
spód tortownicy wykładam papierem do pieczenia, zapinam boki a nadmiar papieru odcinam, a boki smaruję masłem. Do tak przygotowanej formy wlewam masę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 40 min. w temperaturze 180 stopni.
W rondelku lub w mikrofali roztapiamy czekoladę tak, by była lejąca i polewamy nią wystudzone wcześniej ciasto. Teraz pasuje wykazać się odrobiną cierpliwości bo czekolada musi zastygnąć a najlepiej wstawić ciasto na trochę do lodówki.