Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i ładnie prezentujące się na paterze ciasto.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1346
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38539
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1297
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1346
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38539
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1297
Składniki
Suche produkty (mąka, cukier, kakao, soda i proszek do pieczenia) wymieszać razem. W osobnej misce wymieszać jajka, maślankę i olej. Przelać do suchych produktów i starannie wszystko połączyć.
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Po wystudzeniu przekroić.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i nadal ubijać. Dodać połowę zmielonych w młynku do kawy orzeszków ziemnych. Następnie krem przełożyć na dolną część ciasta, które ponownie należy umieścić w foremce. Nałożyć górną część ciasta. Na wierzch rozpuszczona w miseczce nad parą wodną czekolada. Jeszcze przed zastygnięciem posypać ją resztą zmielonych orzeszków ziemnych. Na kilka godzin dać do lodówki.