Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 848

Dodano:

Odsłon: 268

Mocno czekoladowe ciasto, trochę przypominające brownie.

Składniki

  • Czekolada gorzka 350 g
  • Margaryna do pieczenia 200 g
  • Jajko kurze 4 szt.
  • Cukier biały 1 szklanka
  • Cukier wanilinowy 1 opakowanie 16 g
  • Mąka pszenna 2 szklanki
  • Jogurt naturalny gęsty 1/2 szklanki
  • Mleko 1/2 szklanki
  • Kakao naturalne 2 łyżeczki
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto czekoladowe

Przygotowanie

  1. Czekoladę i margarynę podgrzać tylko do rozpuszczenia składników, następnie przestudzić.

  2. Dodać cukier, cukier wanilinowy oraz jajka i wymieszać.

  3. Dodać jogurt, kakao, mąkę oraz mleko i dokładnie wymieszać.

  4. Piec w tortownicy o średnicy około 26 cm w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń