Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje bajecznie, wyjątkowo w połączeniu z malinami… trudno wam będzie poprzestać na jednym kawałku!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 832
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 832
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Czekoladę i masło dać do garnka i rozpuścić na słabym ogniu. Wymieszać i wystudzić.
Mąkę przesiać przez sito do miski i wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia.
Jajka ubić z cukrem (ok. 5-7 min), dodać aromat waniliowy, wymieszać.
Ubijając dalej, stopniowo, małymi porcjami dodawać topioną czekoladę, mąkę z kakao, a potem piwo.
Delikatnie wymieszać ciasto z owocami.
Blaszkę o wymiarach 25 x 13 cm nasmarować masłem.
Wyłożyć do blaszki ciasto wymieszane z malinami.
Piec ok 35 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowość sprawdzić patyczkiem.
Gotowe ciasto wystudzić. Smacznego!