Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 472 Ocena: 6998
Dodano: 06.03.2021
Odsłon: 2289
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Do garnuszka wlać mleko. Dodać połamana gorzką czekoladę i masło. Podgrzewać na gazie aż wszystkie składniki się połączą. Nie gotować. Następnie wystudzić.
Przygotować keksówkę o wymiarach 11x30 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Jajka, cukier, aromat śmietankowy lekko ubić mikserem. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Połączyć mikserem składniki. Wlać zawartość garnuszka z rozpuszczoną i wystudzoną czekoladą. Znów całość połączyć mikserem. Do masy dodać połowę pokrojonego na cząstki ananasa. Wymieszać. Następnie przelać ją do foremki. Resztę kawałków ananasa rozłożyć na cieście. Lekko je docisnąć.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 65-75 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło.
Po całkowitym wystudzeniu polewa. Aby ją zrobić do garnuszka dać mleko, połamaną czekoladę i kawałeczek masła. Trzymać na gazie aż składniki się rozpuszczą. Mieszać. Od razu polać ciasto. Kroić dopiero gdy polewa zastygnie.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

fafiatko 08 marcaZgłoś do usunięcia
Oj zjadlabym! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 08 marcaZgłoś do usunięcia
Pyszotka:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 08 marcaZgłoś do usunięcia
Jakie pyszne ciasto i smaczny dodatek :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 06 marcaZgłoś do usunięcia
Proszę Pani.Nie potrafię piec , niestety.
Prosze mnie poczęstować tym pysznym ciastem....
Odpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz