Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na weekendowy relaks proponuję ciasto niezwykle smaczne, a jednocześnie łatwe i szybkie w przygotowaniu. Jest miękkie, aromatyczne, pycha! Polecam.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3809
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 227
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3809
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 227
Składniki
Do garnuszka wlać mleko. Dodać połamana gorzką czekoladę i masło. Podgrzewać na gazie aż wszystkie składniki się połączą. Nie gotować. Następnie wystudzić. Przygotować keksówkę o wymiarach 11x30 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Jajka, cukier, aromat śmietankowy lekko ubić mikserem. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Połączyć mikserem składniki. Wlać zawartość garnuszka z rozpuszczoną i wystudzoną czekoladą. Znów całość połączyć mikserem. Do masy dodać połowę pokrojonego na cząstki ananasa. Wymieszać. Następnie przelać ją do foremki. Resztę kawałków ananasa rozłożyć na cieście. Lekko je docisnąć. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 65-75 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po całkowitym wystudzeniu polewa. Aby ją zrobić do garnuszka dać mleko, połamaną czekoladę i kawałeczek masła. Trzymać na gazie aż składniki się rozpuszczą. Mieszać. Od razu polać ciasto. Kroić dopiero gdy polewa zastygnie.