Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki nie są zbyt popularne w wypiekach a szkoda, bo jesień zawsze przynosi ich urodzaj:). Ciasto jest wilgotne i mocno czekoladowe. Ten smak przełamuje wierzchnia warstwa bitej śmietany.
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 139
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 37
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 146
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 540
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 5069
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 139
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 37
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 146
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 540
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 5069
Składniki
Miękkie masło miksujemy z cukrem do powstania gładkiego puchu. Nie przerywając miksowania dodajemy po 1 jajku. Mąkę mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy. Miksujemy tylko do połączenia składników.
Ciasto wylewamy na tortownicę 22cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch układamy obrane i pokrojone w ćwiartki gruszki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40-50 minut. Wyciągamy z piekarnika, studzimy.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem do powstania sztywnej piany. Bitą śmietanę wykładamy na wierzch ciasta, posypujemy ulubionymi posypkami.