Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bogate ciasto czekoladowe w stylu brownie
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 195
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 195
Składniki
Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie paski Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej lub w mikrofali Jajka ubij z cukrami i solą na puszystą, jasną pianę Cały czas miksując dodaj roztopioną czekoladę z masłem Do masy jajecznej przesiej sypkie składniki i wymieszaj krótko za pomocą szpatułki (tylko do połączenia składników) Przelej do tortownicy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia Na wierzchu poukładaj plasterki gruszek tworząc kształt gwiazdy Piecz w temp. 170°C przez ok. 30-35 min aż wierzch ciasta się zetnie