Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu ciasto czekoladowe z kawałkami jabłek. Danie niemalże jednogarnkowe i ciasto jest niesamowicie wilgotne!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 100
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 19
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 100
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 19
Składniki
Jajka zmiksuj razem z cukrem. W międzyczasie rozpuść czekoladę deserową w kąpieli wodnej bądź w mikrofalówce. Ciągle miksując jajka wlewaj czekoladę cienkim strumieniem. Gdy czekolada się połączy przestań miksować.
Do masy jajecznej dodaj przesiane suche składniki (mąkę, sodę oczyszczoną). Całość wymieszaj trzepaczką delikatnie. Ciągle mieszając wlewaj olej cienkim strumieniem oraz dodaj 2 jabłka obrane i zblendowane (puree jabłkowe).
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto a na wierzchu ułóż ćwiartki z pozostałych 2 jabłek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz przez około 30 minut (do tzw. suchego patyczka). Po upieczeniu odstaw ciasto do wystudzenia.